Egzotyczne drinki z latynowskiego Passoa!

ibiza
Likier Passoa to alkohol pochodzący z gorącej Brazylii wyrabiany z owoców marakui oraz czerwonych jagód i cytrusów. Można z niego śmiało przygotowywać egzotyczne drinki, które sprawią, że poczujemy się jakbyśmy przybywali na gorących wyspach Barbados czy Puerto Rico

ibiza

Likier Passoa to alkohol pochodzący z gorącej Brazylii wyrabiany z owoców marakui oraz czerwonych jagód i cytrusów. Można z niego śmiało przygotowywać egzotyczne drinki, które sprawią, że poczujemy się jakbyśmy przybywali na gorących wyspach Barbados czy Puerto Rico

Ma on jasno czerwony kolor i odświeżający smak. Alkohol ten znakomicie można połaczyć nie tylko z sokiem pomarańczowym i jabłkowym, ale zrobic z niegp przepyszne drinki i koktaile.

Same owoce marakui, z których robiony jest ten alkohol są hodowane w krajach Ameryki Południowej (Brazylia, Argentyna, Paragwaj), stąd ich egzotyczny i niesamowity smak.

Owoce marakui zjada się na surowo wraz z pestkami lub bez nich. Poza tym są one też wykorzystywane nie tylko jako główny skladnik likieru Passoa, ale również do produkcji jogurtów, soków, lodów.

Marakuia ma kleisty, galaretowaty i orzeźwiający miąższ o smaku słodko-kwaśnym.

Wybrane drinki z Passoa:

Viva Passoa

40 ml Passoa

Sok pomarańczowy

Lód

Passoa on the beach

20 ml Passoa

20 ml BOLS Vodka

Sok pomarańczowy

Sok porzeczkowy

Lód

Caipi Passoa

40 ml Passoa

Cząstki limonki

Brązowy cukier

Kruszony lód

Passoa latina

40 ml Passoa

20 ml Rumu

Sok ananasowy

Odrobina soku pomarańczowego

Lód

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *